C Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi
C Sınıfı İş Güvenliği Eğitim veren Ofis Akademi olarak iş güvenliği kursu, A,B,C sınıfı iş güvenliği kursları, işyeri hekimliği kursu, işyeri hemşireliği kursu, temel isg kursu ve hijyen kursu vermekteyiz. Bir telefonla bize ulaşabilrsiniz.
C Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi Neden Önemlidir?
Her işyeri yapılan işin özelliğine göre sağlık ve güvenlik açısından tehlikeler içerir. Bu tehlikelerin yol açtığı olumsuz sonuçların sadece %2’si önlenemez durumdadır. %98’i ise önlenebilir. İş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanında çalışmaların amacı, sağlık ve güvenlik tehlikelerinden doğan risklerin ortadan kaldırıldığı bir çalışma ortamı oluşturmaktır.
Yaşama hakkının korunmasını içeren İSG çalışmaları günümüzde tüm dünya ülkelerinde önemlidir. Uluslararası kuruluşların ulusal mevzuatlardaki yol göstericiliği hemen her ülkenin mevzuatında İSG ile ilgili düzenlemelerin yer almasında rol oynamıştır. Fakat uygulamada ülkeden ülkeye farklılıklar göze çarpmaktadır.
Son dönemde taraflarda güvenlik bilinci ve riskleri önleme kültürünün oluşturulması hız kazanmıştır. Bu yeni düşünce biçimi içinde “İSG eğitimleri” önemli bir uygulama basamağını oluşturmaktadır. Çünkü eğitim aracılığı ile kişinin bilgilerinin uygulamaya dönüştürülmesi İSG bilincinin oluşmasına katkı sağlar.
İş Sağlığı ve Güvenliği Nedir?
İş sağlığı ve güvenliğini iş alanındaki herkesin, işten kaynaklı sorunlara karşı korunmasıdır. İş sağlığı ve güvenliği için yapabileceğimiz başka bir tanım ise, ‘‘Tehlikelerin önlenmesinin yanında risklerin öngörülmesi, değerlendirilmesi ve bu risklerin tamamen kaldırabilmek ya da zararlarını en aza indirebilmek için yapılan çalışmalardır.’’
İSG konusu dayanağını Anayasa’dan alan yaşam, sağlık ve çalışma hakları ile doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle de çok önemlidir. Bu güne kadar çıkarılmış tüm İş Kanunları başta olmak üzere sosyal hukukla ilgili değişik Kanunlarda İSG’ ye ilişkin hükümlere yer verilmiştir. İSG ‘ye mevzuatlarla da zengin bir yasal çerçeve oluşturulmaya çalışılmıştır.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Kimdir?
6331 Sayılı Kanuna göre; usul ve esasları yönetmelikle belirlenen, iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere bakanlıkça yetkilendirilmiş, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip teknik elamanlara verilen isimdir.
Kimler İş Güvenliği Uzmanı Olabilir?
Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde (A) sınıfı,
Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde en az (B) sınıfı,
Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde ise en az (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olmaları şartı aranır. Bakanlık, iş güvenliği uzmanlarının ve işyeri hekimlerinin görevlendirilmesi konusunda sektörel alanda özel düzenleme yapabilir.
C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitmi: Az tehlikeli işyerlerine İSG hizmeti sunan C Sınıfı İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı olabilmek için, Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlemiş olduğu koşullar vardır. Bu koşulları sıralayacak olursak;
- Uygun Bölümden Mezun Olmak: İSG Uzmanı olabilmek için adaylarda aranan ilk şart uygun bölümlerden mezun olmaktır. Bu bölümler ise;
- Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Bölümleri
- Teknik Eğitim Fakültesi Bölümleri Fen Fakültelerinin, Fizik – Kimya – Biyoloji Bölümleri
- Meslek Yüksek Okullarının, İş Sağlığı Ve Güvenliği Bölümlerinden mezun olanlar
İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı olmanın ilk şartını yerine getirmiş olurlar.
- İSG Eğitimi Almak: İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olacak katılımcıların, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yetkilendirmesi ile eğitim veren kurumlardan uygun kursu almak zorundadırlar.
İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri; 180 saat uzaktan eğitim ve 40 saat staj eğitiminden oluşur.
- İSG Sınavından Başarılı Olmak: Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yetkilendirmesi ile ÖSYM tarafından yapılan İSG –C sınavına girmek ve yeterli puanı almak gerekmektedir. Sınavdan başarısız olan katılımcılar tekrar eğitim almadan sonraki sınavlara girebilir.
- İSG Sertifikasına Sahip Olmak: ÖSYM tarafından yapılan İSG sınavlarında başarılı olan katılımcıların, bakanlık tarafından düzenlenen İSG uzmanlık sertifikasını, bakanlığa başvurarak alması ve yine bakanlığın uygulama programı ‘‘İSG – Katip’’te isimlerinin profesyoneller arasında görünmesi gerekir.
İSG Katip programında isimleri aktif hale gelen katılımcılar, İSG Uzmanı olarak görev almak için bütün prosedürleri yerine getirmiş durumdadır. Profesyoneller OSGB’lerde veya direkt işyerlerinin kadrosunda görev alabilirler.
Ofis Akademi ile C Sınıfı İş Güvenliği Kursu
Ofis Akademi, eğitimlerini her biri kendi alanında söz sahibi eğitmenler gözetiminde öğrenci odaklı olarak yapmaktadır. Siz de İSG alanında eğitim almayı düşünüyorsanız akademimizin ‘‘katılımcılarına özel’’ hazırlamış olduğu fırsatlardan yararlanabilirsiniz.
Ofis Akademi, katılımcılarına özel hazırlamış olduğu ve satışı olmayan İSG sınavına hazırlık kitapları, Dijital ders materyalleri, sınav öncesi soru çözüm ve ders tekrarı kamplarından ücretsiz yararlanabilirsiniz. Yeni dönemde sizler de Ofis Akademili olmanın tam zamanı. Ofis Akademi eğitimlerini elektronik ortama taşıyarak mesafesiz eğitim sistemine geçmiş ve böylelikle katılımcılarının internet olan her yerden, bilgisayar, tablet, laptop hatta telefon aracılığı ile derslere katılmasını sağlamaktadır. Siz de Ofis Akademili olun kariyerinizi sigortalatın.